Større sejlglæde under alle forhold

Greater joy

Orkan High Performance

Fremtidens rullegenoa, storsejl og MPS-spiler erstatter hele sejlgarderoben.

Optimal effekt. Maksimal komfort Større styrke. Længere holdbarhed


Orkan High Performance

Det er erfaringerne, omtanken og alle de gennemførte detaljer, der gør forskellen

Nye sejl skal være en sund investering. De skal sikre sejlglæden og de resultater, man drømmer om. De skal holde til at blive brugt efter deres formål - og de skal holde faconen igennem hele deres lange liv.
Det er den enkle idé i Orkan Sails - og den kan ses i hvert eneste sejl, vi laver.

Konsekvent kvalitet

Vi bruger moderne computere til design og beregninger - men sejlet er håndværk fra a-z.
Dug og materialer udvælges omhyggeligt fra verdens bedste producenter, så hvert sejl bliver en perfekt helhed, der lever ideelt op til dine ønsker og behov - og sejlets design og konstruktion udnytter dugmaterialernes egenskaber til det yderste så sejlet kan optage al vindkraft uden at svække formstabiliteten.
Overalt hvor sejl udsættes for belastninger, finder du gennemførte og effektive forstærkninger, der understreger Orkan Sails kvalitet.

Gennemtænkt funktion

Når du sejler med vore sejl, vil du glæde dig over den omtanke, der kendetegner sejlene.
De fungerer perfekt på rulleforstaget - fordi de er designet og syet specielt til det pågældende stag.
Storsejlet pakker sig ideelt på bommen med gennemgående sejlpinde og lazy-jacks - eller det ruller let ned i "sailtaineren", hvis du har valgt denne løsning.
 Er der tale om et rullestorsejl, der skal rulle ind i masten, vil du opdage, at dit nye Orkan sejl ruller lettere ind og ud. På grund af omtanken og kvaliteten.

Vi går ikke på kompromis

Det er derfor, at stadig flere sejlere i Skandinavien og på Middelhavet vælger Orkan Sails.
Til kapsejlads, hvor der er kamp om placeringerne.
Til komfortabel cruising.
Og til off-shore sejladser, hvor adskillige Orkan sejl har været jorden rundt.
Derfor skal dine næste sejl være Orkan Sails.
Tal med os og få et bud, på den rigtige løsning.

Orkan High Performance

Større sejlglæde og bedre resultater -  med færre sejl

For få år siden var bådens nødvendige sejlgarderobe særdeles omfattende. Den krævede en forkahyt for sig selv og en rutineret besætning til at gå på dæk for at klare sejlskift i al slags vejr. Sådan en garderobe var heller ikke billig.
Meget er sket siden. Rulleforstaget betød, at sejlsætning kunne klares fra cockpittet - og forsejlet kunne sidde på forstaget sæsonen igennem.
Gennemgående sejlpinde og lazy-jacks gjorde storsejlet nemmere - og senest er rullestorsejlet kommet til.
Alting er blevet lettere - men mange har oplevet, at lettelserne har kostet højde og fart.
Rulleforsejl kunne ikke helt erstatte traditionelle forsejl - og rebemulighederne var et problem, når indrulningen gav mere pose i sejlet og dermed øget krængning.

Derfor har vi nu udviklet High Performance sejlene, der passer ideelt til de nye muligheder:

High Performance Rullegenuaen

Trækker optimalt allerede i let luft og kan rulles ind, så den erstatter genoa 1, genoa 2, genoa 3, fok og stormfok - som ét effektivt sejl, der sidder permanent på forstaget.

High Performance Storsejlet

Det optimale storsejl til traditionelle sejlpinde, til gennemgående sejlpinde eller til rullemast. Sejlet udnytter ikke blot vindkraften i sig selv, men optimerer samtidig vindens effekt i genoaen, så man altid kan have den mest effektive sejlføring i forhold til vind og sø.

Og High Performance Gennakeren

- eller "Multi Purpose Spinnaker" som denne asymmetriske spiler også kaldes, har trækkraft som en spiler fra foran for tværs til plat læns men håndteres let som en genoa.
Dette nemme, alsidige sejl åbner derfor en ny verden af muligheder for den lille besætning, der ønsker alle sejladsens glæder - men som hidtil er veget udenom spileren.

Disse 3 sejl er nok.

Og vi skræddersyer dem præcis til din båd og til din måde at sejle på..
 


Orkan High Performance Genua

Det ideelle forsejl til alt slags vejr. 
Til off-shore, cruising eller kapsejlads.

Forsejlet er bådens vigtigste sejl.

Det er dét, der giver højden og farten på kryds, giver trækkraft gennem søerne - og giver maksimal udnyttelse af vindenergien.  Men forsejlet skal passe til vind og sø. I mange sejlbåde er forsejlene derfor en omfattende garderobe med en væld af sejlposer, der tager en masse god plads op og som betyder hyppige sejlskift når vind, vejr og sø ændrer sig.
Med Orkan High Performance genoa forenkles sejlgarderoben til ét effektivt sejl, der sidder permanent på forstaget. Besværlige sejlskift og risikobetonet arbejde på fordækket undgås, da sejlet ganske enkelt rulles ind til præcis det sejlareal, man her brug for.
Og High Performance skæring og syning sikrer, at sejlets facon og styrke altid giver optimal trækkraft og passer til forholdene.

Optimal effekt - altid

Et rulleforsejl er et kompromis.
Hvert af de traditionelle forsejl har sine særlige egenskaber - og at samle alle disse i eet sejl, er næsten umuligt.
Orkan High Performance er tæt på.
Design, skæring og udnyttelse af dugenes kvaliteter, gør det muligt at kombinere stort set alle de forskellige forsejls specielle egenskaber i eet sejl:
 • Let dug i forreste del af sejlet giver højde og fart i let og mellemluft.
 • En kraftigere dug overtager trækket når vinden frisker og sejlet rulles ind til friskere vind. Indlæg flader sejlet og krængningen reduceres.
 • Indrullet til de store vindstyrker, er det den stærkeste dug, der optager kræfterne og  holder sejlet fladt.
 • Større styrke. Længere holdbarhed.

  Alle sejlets baner tilpasses belastningsretningerne så al vindkraft udnyttes til fremdrift uden at svække sejlets stabilitet.
  Sejlets form og de forskellige dugtyper og -kvaliteter afstemmes optimalt til rig, skrogform og tonnage - og til den måde, I sejler på.
  Sejlene leveres med UV-beskyttelse eller med separat overtræk, der beskytter mod luftforurening og solnedbrydning.

  Off-shore, cruising eller kapsejlads

  Orkan High Performance rullegenoa er den ideelle løsning til alle forhold.
  Til kapsejlads hvor ekstrem højde og fart er altafgørende og sejlets vægt er vigtig, opbygges High Performance sejl ofte af avancerede materialer som Mylar, Kevlar og Spectra.
  Til kombineret kapsejlads og krævende cruising benyttes som regel en sandwich-dug, der kombinerer Dacron og Mylar.
  Og til offshore sejlads, hvor sejlet belastes til det yderste af skiftende vejrforhold, vælges specielle, forstærkede  og UV-resistente Dacron kvaliteter.

  Maksimal komfort

  Påsyede rebemærker gør det let at rulle sejlet ind og stille skødepunkterne til præcis det sejlareal, der passer til vejret.
  "Sejlskift" klares derfor på ganske få sekunder fra cockpittet

  Orkan High Performance Storsejl

  Optimeret til effektivitet, styrke og let håndtering med lazy-jacks, rullebom eller rullemast

  Storsejlet er bådens hovedsejl og det har mange opgaver. Det skal give maksimal trækkraft, optimere vindhastighed omkring genoaen og skabe balance i båden og på roret.
  Storsejlet skal udnytte al vindkraft til fremdrift med mindst mulig krængning - og skal være nemt at tilpasse alle vindforhold uden at sætte effektiviteten over styr.
  Storsejlet skal kunne holde til alle de kræfter og belastninger, det udsættes for gennem lang tid - og skal holde formen, der giver effektiviteten.
  Alt dét lever Orkan High Performance storsejlet op til.
  Og det er nemt at have med at gøre, fordi det udvikles specielt til båden og brugen. Til almindelige sejlpinde, til gennemgående sejlpinde og lazy jacks - og til at rulle ned i bommen eller ind i masten. Nemt og effektivt.

  Fuld trækkraft i al vind

  High Performance storsejl designes og skæres specielt til bådens rig og optimeres til de forskellige systemer.
  Skal storsejlet have gennemgående sejlpinde som øger stabiliteten, kan kappen gøres større for at give mere trækkraft.
  Skal storsejlet passe i en rullemast, skæres det sådan, at det kan have fuld effekt uden støtte af sejlpinde og samtidig tilpasses det til mastens system, så det ruller ubesværet ud og ind.
  Uanset hvilken type mast, båden har, skal storsejlet også kunne fungere effektivt når arealet reduceres ved at rebe ned eller rulle ind.
  Derfor er design og skæring af High Performance sejl ret forskellige for de forskellige typer selv om de umiddelbart kan se ens ud.

  Styrke og trækkraft i lange baner

  Gennem opbygningen af sejlet i mange baner udnyttes dugkvaliteternes egenskaber og belastningsretninger for at sikre trækkraft, stabilitet og holdbarhed.

  Off-shore, cruising og kapsejlads

  Uanset hvilken form for sejlads, man foretrækker, sikrer High Performance designet fuld effekt og sejlglæde.
  Forskellen ligger især i materialevalget, hvor man oftest bruger avancerede dugmaterialer som Mylar, Kevlar og Spectra til racing sejl,  en kombination af Dacron og Mylar til kombineret kapsejlads og cruising - og specielle, forstærkede Dacron kvaliteter med høj UV-beskyttelse til offshore sejlads.

  Maksimal komfort

  Det er med storsejlet som med rullegenoaen: Man sætter sejlet  om foråret og det sidder så i masten eller på bommen hele sæsonen.
  High Performance storsejl til rullemaster leveres med UV-beskyttelse på den skødebarm, der viser ud af masten.
  Sejl med gennemgående sejlpinde og lazy-jacks kan leveres med et "indbygget" overtræk, der blot skal lynes til, når sejlet tages ned.

  Orkan High Performance MPS-spiler

  Sikker, effektiv og let håndterlig trækkraft 
  fra "slæk på skødet" til læns.

  Mange især større sejlbåde har et problem, når vinden er agten for tværs. Genoaen og storsejlet kan ikke udnytte vinden og farten falder markant.
  Jo mere agterlig vinden er, jo større bliver problemet og helt galt bliver det, når genoaen kommer i læ af storsejlet. Skal vinden udnyttes må spileren sættes, men dette store, magfulde sejl er ofte problematisk for en lille besætning.
  Orkan High Performance MPS-spiler er løsningen.
  MPS står for "Multi Purpose Spinnaker" - og er det internationale navn for det sejl, der i de nye kapsejladsregler hedder "asymmetrisk spiler" og ellers ofte kaldes "familiespiler" eller "gennaker".
  Det er sejlet, som giver al den trækkraft og sejlglæde, man kan ønske - og som samtidig er utrolig let at håndtere under alle forhold...

  Alle spilerens fordele - uden spilersejladsens ulemper...

  Sådan er Orkan High Performance MPS-spiler.
  Den håndteres let som en genoa, men giver trækkraft som en spiler fra foran for tværs til plat læns.
  MPS-spileren fordobler bådens effektive sejlareal. Formen giver et effektivt træk, der udnytter den lette luft - og kombinationen af styrke og let håndtering betyder, at sejlet også kan udnyttes i frisk vind.

  Let at sætte og håndtere

  MPS-spilerens halsbarm fastgøres i et nedhal i f.eks. stævnbeslaget, hales op med spilerfaldet og skødes som en genoa - men med skødepunkterne helt agter som  almindelige spilerskøder.
  Vendinger foretages som bomninger. Skødet slækkes så MPS-spileren flyver frit ud foran båden under vendingen og derefter hales skødet hjem på den modsatte halse.
  Sejlet trimmes enkelt med skødet på samme måde som en genoa og sejlets form reguleres med nedhalet i stævnen.
  Sejlet sættes og bjærges let i læ af storsejlet, når skødet slækkes ud.
  Da genoaen rulles ind eller tages ned, behøver man ikke ekstra spil.

  Fra foran for tværs til læns

  Med strakt forlig fungerer MPS-spileren som en særdeles effektiv letvinds genoa, der kan benyttes helt op til 50-60° fra vindøjet.
  Når vinden rummer mere, slækkes skøde og forlig for at runde sejlets facon - og sejlet får sin maksimale trækkraft agten for tværs.
  På plat læns kan sejlet komme i læ af storsejlet, så her må man enten tage storsejlet ned eller skære lidt for at have den fulde trækkraft.
  På læns kan man også benytte MPS-spileren som en almindelig spiler ved at erstatte nedhalet med et skøde, så sejlet kan trækkes til luv, fri af storsejlet. Med "barber-hal" eller spilerstage kan sejlet og trækkraften centreres. Efter kapsejladsreglerne må stage dog ikke anvendes.

  Optimal sejlglæde

  Orkan MPS-spiler er udviklet til at optimere sejlglæden under langt de fleste forhold. Sejlets facon giver høj udnyttelse af vinden.
  Ekstra stærk spilerdug og Orkans MPS-design gør det til sejlet, der også tåler hård vind.
  Og let håndtering gør det til et trygt sejl under alle forhold - også for den lille besætning.

  Sejlglæde i festlige farver

  Rød, blå, gul eller grøn. Ensfarvet eller i striber. Alle mulighederne står åbne, så tegn Jeres egen MPS-spiler, og få det sejl - og den ekstra sejlglæde-  du altid har drømt om.
   
  MPS-spileren giver effektiv trækkraft helt op til 50-60° til vindøjet. Den maksimal trækkraft mellem halvvind og agten for tværs giver masser af fart MPS-spileren på plat læns. Skødepunkterne er her flyttet frem med "barberhal"

  Spilerstrømpe letter livet

  Da MPS-spileren er let og tryg at bruge og giver en masse ekstra sejlglæde, er det et sejl, du ofte sætter.
  Med en spilerstrømpe, der monteres i faldet og trækkes op i toppen, når sejlet skal sættes og let trækkes ned om den slække MPS-spiler, når den skal bjærges, kan begge dele klares på få øjeblikke - uden dramatiske situationer.
  Og det går utrolig let selv med frisk eller hård vind.
  Orkan MPS-spiler kan også leveres til rullesystemer.

  Orkan High Performance MPS-spiler er det ideelle sejl for den lille besætning, der vil have den store sejlglæde på en tryg og nem måde under alle forhold.
  Men efterhånden vinder dette alsidige sejl også mere og mere frem på kapsejladsbanerne, hvor alsidigheden virkelig kommer til sin ret.
   


  Orkan Sails leverer bådens komplette garderobe

  Alle slags sejl til alle både og alle budgetter

  Højt specialiserede racing-sejl i de mest eksklusive materialer. Spilere i alle former og til alle formål. Og til alle klasser.
  Specielle cruising-sejl, hvor styrke og holdbarhed er vigtigere end de sidste decimaler i højde og fart.
  Og praktiske økonomisejl, der opfylder de fleste ønsker - inden for et begrænset budget.

  Sejlovertræk, der beskytter - og letter livet

  Praktiske overtræk, der ikke blot beskytter rullegenoaen mod nedbrydende lys men også mod vind, vejr og snavs fra luften.
  Storsejlspresenninger der beskytter storsejlet, som er lettere at håndtere og som kan tilpasses ideelt til lazy-jacks.

  Rig og udstyr

  Rig og sejl skal passe sammen og derfor har vi løbende samarbejde med masteproducenter for at sikre optimal funktion af begge dele.
  Mange af tingene, bl. a. rulleforstag, leverer vi gerne og vi har - eller skaffer - alt det udstyr og de fittings, der sikrer det fulde udbytte af de nye sejl.

  Hynder der giver komfort og elegance

  Det er ikke nok, at man er godt sejlende - men man skal også have det godt, når man er i båden. Vi tager mål og leverer de rigtige hynder i den rigtige kvalitet, der ikke blot holder og holder, men som også holder sig kønne at se på.

  Sprayhoods og cockpittelte

  Styrke, stabilitet og holdbarhed er grundlæggende kvalitet i alle vore sprayhoods - og når det drejer sig om cockpittelte, kan vi også opfylde alle ønsker om enkel  og let håndtering. Vi har mål og tegninger til de fleste bådtyper - og giver gerne et bud på den ideelle løsning.

  Solsejl til alt slags vejr

  Gennem mange år på Middelhavet og et langt liv med vort hjemlige vejr har vi udviklet en række forskellige solsejlstyper, der ikke blot kan skygge for solen men som også giver god ly for regn. Og som er nemme at sætte op, tage ned og stuve væk.

  Windbreakers

  Læ i cockpittet og en rimelig afskærmning for at give rum for privatlivet i havn er et udbredt ønske for mange sejlere - men fast monterede windbreakers er ofte i vejen for spilhåndtag, tager udsyn og kan fange søer i hårdt vejr. Derfor har vi flere modeller i specielle windbreakers, der let sættes op og tages ned.

  Vinterpresenninger

  Båden skal beskyttes effektivt mod vintervejret når den står på land, men den skal stadig have fri luftcirkulation for at tage fugten. Vores vinterpresenninger sørger for begge dele - og de er samtidig lette at komme ind under, når noget skal gøres om bord.

  Orkan er hurtig og effektiv kundeservice

  Hos Orkan er vi selv sejlere. Vi ved, at tingene skal være i orden til tiden - og at alting skal fungere perfekt. Vi ved, at sæsonen er så kort, at reparationer altid skal klares med det samme.
  Og vore kunder ved, at vi gør alt for at leve op til alle de krav, man med rimelighed kan stille.
  Derfor kan du altid kende en Orkan-kunde på, at han både er glad for sine sejl og tilfreds med sin sejlmager.

  Og Orkan er til at tale med...

  Ring og tal båd med os. Fortæl hvad du ønsker dig - og få et godt forslag og en god pris på den rigtige løsning i den rigtige kvalitet.
  Det behøver ikke at være dyrere at vælge den bedste løsning - men det er den, du bliver gladest for.
  Og din båd fortjener det...

  Orkan Sails • Nordhavnsvej 1 • DK-3000 Helsingør • Tlf. 49 20 08 26 • Fax 49 20 08 27  Retur